RVDH LOGO

Contactgegevens

Fresiastraat 14
2071 NV  Santpoort-Noord
Telefoon: 023 - 536 44 36

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe maak je de juiste keuze voor een veiligheids- of werkschoen? Met welke aspecten moet je rekening houden als het om gebruik en onderhoud gaat? Voor de keuze, gebruik en onderhoud van veiligheids- , beschermings- en werkschoeisel en andere persoonlijke beschermingsmiddelen voor voet- en beenbeschermingis is de praktijkrichtlijn NPR-CEN-ISO-TR 18690 opgesteld.

Zowel veiligheidsschoenen als werkschoenen zijn in twee klasse in te delen, op basis van het materiaal waarvan de schoen is gemaakt.

In de praktijkrichtlijn wordt onder andere uitgelegd welke markeringen en symbolen er in veiligheidsschoenen worden gebruikt. Er staat ook een uitleg in over de diverse categorieƫn veiligheidsschoenen en tegen welke gevaren bescherming wordt geboden.

Naast veiligheidsschoenen wordt er ook aandacht besteed aan werkschoenen. Deze schoenen hebben hun eigen categorie indeling en beschermingsniveaus.

Het is belangrijk om de keuze te maken voor het juiste beschermingsniveau van schoenen. Alle risico's die tijdens het werk worden gelopen, moeten in kaart worden gebracht. De richtlijn geeft een schema om stap-voor-stap in kaart te brengen welke risico's aanwezig zijn en welke bescherming hierbij nodig is.

Bron: website NEN, 15 januari 2013


Copyright © 2024 - Rodenburg & Van der Hoeven | Arbonormen | Kwaliteitsnormen | Milieunormen