RVDH LOGO

Contactgegevens

Fresiastraat 14
2071 NV  Santpoort-Noord
Telefoon: 023 - 536 44 36

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

24-04-2014

De SKAO heeft een praktische Handleiding en bijbehorende Werkinstructie gepubliceerd voor bedrijven die opgaan voor certificering. De Handleiding is bedoeld voor (MKB) bedrijven die serieus aan de slag willen gaan met het implementeren van de ladder op niveau 3. Dit is het niveau waarop de meeste bedrijven instappen.

In de Handleiding wordt beschreven wat er komt kijken bij certificering en wat er in uw bedrijf gebeurt nadat u het certificaat heeft ontvangen. Op deze manier kunnen bedrijven kennis maken met de ladder en kunnen zij vervolgens aan de slag met het invullen van de eisen.

Een belangrijk kenmerk van de ladder is dat bedrijven vrij zijn om de implementatie op hun eigen manier vorm te geven binnen hun organisatie. De SKAO wil bedrijven met de Handleiding helpen om op een efficiĆ«nte en doeltreffende manier het beoogde resultaat (CO2-reductie)  te halen, door een mogelijke aanpak en mogelijke goede oplossingen te beschrijven. De SKAO heeft de Handleiding in nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat en ProRail ontwikkeld, om de CO2-Prestatieladder toegankelijker te maken en bedrijven een stap verder helpen met de implementatie van de CO2-Prestatieladder, om zo het effect van de ladder op CO2-reductie, innovatie en samenwerking verder te vergroten.

Aan de Handleiding is tevens een Werkinstructie gekoppeld waarin gedetailleerd staat beschreven hoe u de documenten die horen bij het invoeren van de CO2-Prestatieladder op een handige en compacte manier kunt opstellen.

U kunt hier de handleiding downloaden
U kunt hier de werkinstructie downloaden

Bron: SKAO

 

 


Copyright © 2023 - Rodenburg & Van der Hoeven | Arbonormen | Kwaliteitsnormen | Milieunormen