RVDH LOGO

Contactgegevens

Fresiastraat 14
2071 NV  Santpoort-Noord
Telefoon: 023 - 536 44 36

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een nieuw asbestvolgsysteem moet gaan leiden tot een veilige en verantwoorde verwijdering van asbest en minder regeldruk in de asbestsector. Het nieuwe systeem biedt de sector een financieel voordeel van jaarlijks 1 miljoen euro.

Het Asbestvolgsysteem is gebaseerd op een nieuwe werkwijze voor informatie-uitwisseling rond asbestverwijdering tussen alle betrokken partijen. De genoemde partijen hebben het systeem gezamenlijk ontwikkeld. Economische Zaken faciliteerde het proces met het programma 'Slim geregeld, goed verbonden'. De definitieve implementatie volgt op een succesvolle pilotperiode.

 

Woningcorporaties, asbestverwijderaars, inventarisatiebedrijven, laboratoria en gemeenten hebben aan de proef deelgenomen met meer dan vijftig locaties waar asbest is verwijderd. De deelnemers zijn enthousiast over de resultaten en nemen het Asbestvolgsysteem nu dus in stapjes in gebruik. In de periode tot medio 2010 zal een groeiend aantal woningcorporaties, bedrijven en gemeenten het Asbestvolgsysteem in gebruik nemen.

Administratieve lasten

De aanleiding voor het Asbestvolgsysteem was tweeledig: allereerst de wens om de hoge administratieve lasten rond asbestverwijdering te verlagen, en ten tweede het willen verminderen van de oneerlijke concurrentie door ongecertificeerde asbestverwijderaars. Verwijdering van asbest door ongecertificeerde bedrijven is met dit nieuwe Asbestvolgsysteem niet meer mogelijk.

Bron: BECO, 14-12-2009


Copyright © 2023 - Rodenburg & Van der Hoeven | Arbonormen | Kwaliteitsnormen | Milieunormen