RVDH LOGO

Contactgegevens

Fresiastraat 14
2071 NV  Santpoort-Noord
Telefoon: 023 - 536 44 36

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BP erkent in een intern onderzoeksrapport, naar de oorzaak van de olieramp in de Golf van Mexico, dat er binnen het concern fouten zijn gemaakt. Maar de Britse oliemaatschappij wijst ook naar partners die steken hebben laten vallen.

In het rapport vermeldt BP de fouten die zijn gemaakt voorafgaande aan de explosie op het olieplatform in april 2010, waarbij elf personeelsleden om het leven zijn gekomen. 

In eerste instantie had BP de suggestie tegengesproken dat de oliemaatschappij schuldig was aan grove nalatigheid. Inmiddels erkent BP dat er fouten zijn gemaakt die tot de explosie op het olieplatform in de Golf van Mexico hebben geleid. Maar ook de partners van BP die betrokken waren bij olieplatform Deep Water Horizon zouden verkeerde beslissingen hebben genomen.

Volgens het rapport heeft een serie van technische mankementen en verkeerde beslissingen geleid tot de explosie op het olieplatform.

Als belangrijkste oorzaak van de ramp wordt de betonnen constructie rondom de boorput geduid. Deze zou niet hebben gedeugd. De betrokken partijen leggen de schuld deels bij elkaar: BP zou een onjuist ontwerp hebben aangeleverd en de partners dat ze het ontwerp niet juist hebben uitgevoerd of niet hebben geverifieerd dat deze voldeed.

Het interne onderzoeksrapports van BP is hier te vinden: BP internal investigation.

 Bron: Trouw, 08-09-2010


Copyright © 2023 - Rodenburg & Van der Hoeven | Arbonormen | Kwaliteitsnormen | Milieunormen