RVDH LOGO

Contactgegevens

Fresiastraat 14
2071 NV  Santpoort-Noord
Telefoon: 023 - 536 44 36

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De SP voerde 16 augustus jl. actie bij het kantoor van de Arbeidsinspectie in Utrecht voor een ''onafhankelijk onderzoek'' naar de werkdruk bij postbedrijf TNT.

SP vindt het niet kunnen dat demissionair minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) het onderzoek overlaat aan de arbodienst, die door de werkgever zelf wordt betaald. SP wil met tien TNT-medewerkers een serie klachten over het bedrijf indienen bij de Arbeidsinspectie. De liberalisering van de postmarkt heeft volgens de SP geleid tot harde concurrentie op arbeidsvoorwaarden. Sindsdien zou er bij TNT sprake zijn van een verziekte sfeer door reorganisaties en intimidatie van personeel, dat onder steeds hogere druk moet werken.

De Tweede Kamer heeft voor de zomer een SP-motie aangenomen, waarin wordt gevraagd om onafhankelijk onderzoek door de Arbeidsinspectie. Maar volgens Donner heeft het geen zin de inspectiedienst het onderzoek te laten uitvoeren, omdat er geen klachten zijn ingediend over werkdruk en psychosociale arbeidsbelasting bij TNT.

SP noemt de reactie van de minister vreemd, omdat onder meer haar partij en ook vakbonden al diverse keren aan de bel hebben getrokken over ''intimidatie, treiteren, het niet uitbetalen van uren en het geen rekening houden met ziekte'' bij TNT. Bovendien stelt ze dat de Arbeidsinspectie wel vaker op onderzoek uitgaat zonder officiƫle klachten, als er wel andere signalen van misstanden zijn.

 Bron: www.nu.nl, 16-08-2010


Copyright © 2023 - Rodenburg & Van der Hoeven | Arbonormen | Kwaliteitsnormen | Milieunormen