RVDH LOGO

Contactgegevens

Fresiastraat 14
2071 NV  Santpoort-Noord
Telefoon: 023 - 536 44 36

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Gerechtshof Arnhem heeft in zijn arrest van 19 maart 2010 geoordeeld dat de aannemer aansprakelijk is voor de compensatievergoedingen die de netbeheerder aan haar afnemers moet betalen vanwege stroomstoringen.

Deze stroomstoringen waren veroorzaakt doordat de aannemer, een Bouwcombinatie, bij graafwerkzaamheden elektriciteitskabels van Liander had beschadigd. In verband met de onderbreking van de stroomtoevoer zou Liander aan 2776 adressen voor een totaal bedrag van € 129.290,00 aan compensatievergoedingen hebben betaald.

Tijdens graafwerkzaamheden van de Bouwcombinatie ten behoeve van de aanleg van de Betuweroute in de gemeente Tiel werd een kabelbed, bestaande uit een aantal middenspanningskabels en laagspanningskabels beschadigd. Dit heeft geleid tot een grootschalige stroomstoring dat 7,5 uur duurde.

Door deze uitspraak van het gerechtshof gaat de aansprakelijkheid van de grondroerder voor de door hem veroorzaakte graafschade dus verder. De grondroerder kan niet alleen aansprakelijk worden gehouden voor de herstelkosten van de beschadigde kabel of leiding, maar tevens voor de gevolgschade.

Zie voor het volledig bericht: Nieuws uit Arnhem, 07-10-2010


Copyright © 2023 - Rodenburg & Van der Hoeven | Arbonormen | Kwaliteitsnormen | Milieunormen